Corralejo

Helt nord på Fuerteventura ligger feriebyen Corralejo. Her kommer fergen fra Lanzarote til land daglig, men Corralejo er mest kjent for sine lange strender som mange mener er de beste strendene på Kanariøyene.

Byen var tidligere en fiskerlandsby, og har beholdt mye av sin gamle sjarm, selv om det i dag er turismen det meste dreier seg om. Gamlebyen er fortsatt inntakt og her finner du også havnen hvor fergene fra Lanzarote ankommer, og herfra kan du også reise over til den lille naboøya Isla de Lobos med en fantastisk strand, en fin dagsutflukt.

Et par kilometer utenfor Corralejo finner du de beste strendene på Fuerteventura. Sanden som har kommet fra Sahara i sin tid, er nesten helt hvit som i Karibien, og dette er et populært område både for gjester som kun vil slappe av, bade og sole seg, men også for windsurfere og de som driver med andre typer av vannsport som dykking, kitesurfing eller bare fisking. Inne i byen ligger det også tre mindre strender men her er det sort lavastrand som gjelder.

Corralejo er ingen storby men det finnes et godt utvalg av både barer og restauranter her. Et godt tips er å prøve en av de lokale fiskerestaurantene på kvelden, hvor menyen avhenger av hva dagens fangst har blitt. Det finnes også mye forskjellig levende musikk på forskjellige nattklubber og kroer. Du reiser ikke til Corralejo for kun fest og party, men vil du ut på livet en kveld, er det uansett et godt utvalg av utesteder.

Dette er et av de mest besøkte feriestedene på Fuerteventura, og hit kommer det turister fra hele Europa selv om øya ikke er like kjent blant nordmenn enda. Men planlegger du en tur til Kanariøyene og du vil se de beste strendene, så reiser du hit. God ferie til Fuerteventura.
 
footer