Reisetips om Fuerteventura

Velkommen til denne reiseguiden om Fuerteventura! Denne Kanariøya er ikke like godt kjent hos nordmenn enda, men med et klima som ligner det vi finner i Florida og Mexico og noen av Europas beste strender, er det kanskje ikke lenge til Fuerteventura går forbi både Lanzarote, Gran Canaria og Tenerife som den mest besøkte av Kanariøyene? 

Sjansen for det er kanskje ikke så altfor stor, men det som er helt sikkert, er at Fuerteventura tilbyr det meste du har brukt for på en perfekt sydenferie! Med nesten 360 soldager i løpet av året, er øya faktisk den mest solsikre av de 4 mest kjente Kanariøyene, og det er også den av øyene i øygruppen som uten tvil kan skilte med både flest og samtidig de beste og lengste strendene, over 150 stykker totalt. For soldyrkere som liker strender burde Fuerteventura være et soleklart førstevalg av destinasjoner i hele Europa, og det er vel nærmest bare de hvite strendene i Karibia som er i nærheten sånn kvalitetsmessig. Høres det ut som skryt? Du forstår det selv når du besøker øya for første gang.

Det er tilsammen 152 strender på Fuerteventura som tilbyr noe for alle og enhver. Noen er viltre og ligger for seg selv, hvor dere trolig kan ha stranden helt for dere selv hele dagen, mens andre igjen er vanlige turistmaskiner stappfulle av solsenger og parasoller. Landskapet på øya er egentlig det totalt motsatte av naboøya Lanzarote, for her finner man ingen svart lavasand eller vulkanske steiner, men bare langstrakte og endeløse gyldne strender. Fuerteventuras innland er dominert av et karrig, litt øde men samtidig et vakkert og spennende landskap.

Det finnes mange tips og info om de forskjellige feriestedene på Fuerteventura i denne reiseguiden. Les om populære plasser som Corralejo, Costa Calma, Caleta del Fuste, Jandia eller Playitas for å nevne noen, men også tips om aktiviteter som dyreparker og badeland. Hovedstaden Puerto del Rosario kan også være et fint utfluktsmål til blant annet shopping en dag, eller kanskje det passer bedre med en havsutflukt enten over eller under overflaten. Den friske brisen man ofte opplever på Fuerteventura, gjør at øya er et av verdens absolutt beste reisemål for de som liker å prøve seg på windsurfing, og øya har mange ganger holdt verdensmesterskapet i windsurfing. For golfere finnes det også flere muligheter, blant annet ved 18-hulls banen i Caleta.

Reiser dere på ferie til Fuerteventura er dere nesten garantert herlige dager med sol, de beste strendene i Atlanterhavet kombinert med et nesten perfekt klima. Halvparten av kysten er dekket av strender, så en badeferie for par eller familier kan nesten ikke gå feil på Fuerteventura. God tur!
 
footer