Isla de Lobos

Hvis man skal reise på ferie til Fuerteventura og synes at det er for mye liv og røre overalt, kan det kanskje være fint med en dagsutflukt til den lille øya Isla de Lobos, som ligger bare et par kilometer utenfor nordkysten av Fuerteventura, ved Corralejo hvor fergen over til Lanzarote går. Øya er et naturreservat og har ikke hatt fastboende siden 1968, da fyrvokteren og hans familie flyttet fra øya og fyrtårnet ble automatisert.

Til Isla de Lobos reiser man egentlig kun for å kanskje komme seg vekk fra stranda en dag, og for å beundre floraen og faunaen som bare finnes på Isla de Lobos. Utsikten tilbake til Fuerteventura er heller ikke å forakte, bare den er vel egentlig verdt turen i seg selv. Det er flere mindre båter som frakter turister fra Corralejo over til Isla de Lobos flere ganger om dagen, og turen tar ikke mange minuttene. Pris for voksne er ca. 120 kroner tur/retur, og barn mellom 5 og 12 år reiser for halv pris.

Selve navnet Isla de Lobos betyr oversatt til norsk løveøya, og navner kommer fra at øya fram til det forrige århundre hadde en koloni av sjøløver boende. Øya er en del av naturreservatet Dunas de Corralejo og her finner du mange forskjellige fugler og over 130 forskjellige plantearter, noen helt unike som du ikke ser andre steder i verden.

Som du ser på bildet har øya også en liten fjelltopp Montaña La Caldera, som er 127 meter over havet. Men siden øya er en del av naturreservatet, kan man ikke ferdes fritt over alt, men må forholde seg til oppmerkede stier rundt på øya. Men man passerer fyrtårnet og kommer opp til toppen av øya hvor utsikten som nevnt er fantastisk! Det er også mulig å ta med seg badetøy hvis man vil dyppe seg litt på stranda Playa de la Concha, ved siden av der hvor båtene legger til. God tur til Fuerteventura og Isla de Lobos!
 
footer