Costa Calma

Hvis du planlegger en ferie til Fuerteventura og er ute etter lange late dager, kan Costa Calma anbefales som reisemål. Oversatt til norsk betyr Costa Calma den rolige kysten, og hit skal du reise for å slappe av. Du kommer deg fra flyplassen til Costa Calma med en snau times busstur, og selv om denne feriebyen er relativt liten, har du det meste du trenger i nærheten for en behagelig ferie.

Selve byen ble i sin tid bygget opp rundt en liten landsby ved navn Cañada Del Rio, og turismen begynte her så sent som på begynnelsen av 70-tallet. Bebyggelsen av hoteller og kjøpesentere ble startet her på grunn av den lange og vakre stranden som ligger her, og den egner seg bra både for de som bare vil bade og sole, eller for de som vil prøve seg på windsurfing.

Costa Calma på Fuerteventura er ganske lik med mange andre feriebyer rundt om i sydlige strøk, med hoteller, kjøpesentere, restauranter, supermarkeder og ferieleiligheter om hverandre. Men dette er et stille og rolig feriested, så man drar ikke hit for å feste hele natta, men heller for å slappe av med en drink på terassen. Derfor er det også lite med støy på natterstid. Kanskje det som tiltrekker flest turister, er markedet som du kan besøke hver søndag formiddag, med alskens "sydenting" å få kjøpt.

Nå som Norwegian tilbyr direkte flyvninger til Fuerteventura, kan det ført lønne seg å sette sammen sin egen reise med fly og hotell. (Klikk her for hotell på Fuerteventura). På en ferietur til Costa Calma kan det også være greit å leie en bil, slik at du enkelt også kan oppleve andre plasser på øya hvis det er av interesse. God ferie til Fuerteventura!
 
footer