Utflukter på havet

fuerteventura havEn ferietur til Fuerteventura må nesten inneholde besøk til noen av de beste strendene som Kanariøyene kan by på, men det finnes også massevis av spennende utfluktsmål både over og under havflaten. Det fantastiske klimaet på Fuerteventura inviterer nemlig til en rekke forskjellige aktiviteter for deg som ønsker å utforske litt mer enn bare i strandbaren og på solsengen utenfor hotellrommet.

I farvannene rundt øya finnes det et utrolig rikt maritimt liv med mange populære aktiviteter for både de som vil prøve seg på dykking, snorkling, surfing, havfiske eller bare en båttur for å oppleve spennende arter som hvaler, delfiner eller skilpadder på nært hold, det finnes i hvert fall et hav av muligheter.

Vil du dykke i havet rundt Fuerteventura, finnes det mange spennende stedet i den magiske undervannsverdenen rundt øya, med dramatiske fjellformasjoner, vrak og skjær som er bebodd av et stort utvalg av fisker i de fleste farger og størrelser. Bli med på en dykkerskole og besøk for eksempel vraket av båten American Star, som ligger rett utenfor Playa del Garcey på vestkysten av Fuerteventura. Skal du dykke her nede må du huske på å ta med legeerklæring fra Norge, noe som også kan skaffes på plassen, men som med alt i Spania tar dette litt tid.

Hvis du vil planlegge turen på forhånd eller bestille noe, så finner du her flere gode steder som kan ta deg med ut på havet. Catlanza er en luksuriøs katamaran som kjører rundt Fuerteventura og Lanzarote. Her kan du oppleve en dag full av svømming, snorkling, jetski eller bare å slappe av om bord. En dgastur koster ca. 500 kroner per person, og da er både mat og drikke inkludert. Går fra Corralejo, mer info: catlanza.com.

Deep Blue Diving holder til nede ved mariaen i Caleta del Fuste, og organiserer dykketurer for små grupper med sine PADI-godkjente instruktører. Mer info: deep-blue-diving.com. Et annet dykkesenter som mange nordmenn har benyttet heter Dive Center Corralejo, og holder til i byen med samme navn. Mer info her: divecentercorralejo.com. Hvis dere ikke vil dykke finnes det også flere selskap som har spesialisert seg på utflukter med snorkling.

Til slutt hvis dere vil bli med en "liten ubåt" for å se under havflaten, kan dere reise til Oceanarium Explorer i Caleta de Fuste. De organiserer også turer med havfiske, du kan svømme med sjøløver, eller leie en sykkelbåt, kajak eller jetski. Mer info: oceanarium-explorer.com. Dette er bare litt av hva som finnes av aktiviteter til sjøs, så god tur til Fuerteventura!
 
footer