Morro Jable

fuertevntura morro jableLengst sør på Fuerteventura ligger havnebyen Morro Jable. Å kalle det for en havneby er kanskje ikke helt riktig, men det er i hvert fall her hurtigfergen fra Gran Canaria legger til, en tur som tar omlag to og en halv time hvis en utflukt til naboøya skulle friste. Kommer dere med fly så tar det rundt en times tid å komme seg fra flyplassen ned til Morro Jable.

Byen var i sin tid kun en liten fiskerlandsby med bare et par hundre innbyggere. Fisking drives det fortsatt med i havet utenfor byen, men innbyggertallet har økt betraktelig etter turismens inntog på begynnelsen av 80-tallet, og Morro Jable kan ikke lenger kalles for en liten by. Men på tross av alle turistene som reiser hit hvert år, så virker gamlebyen fortsatt som en genuin liten fiskerlandsby hvor du kan vandre gatelangs eller stoppe opp på en av de hyggelige lokale barene. Hvis du liker kanarisk mat, anbefales det å prøve noen tapasretter som serveres i småbarene.

Ved Morro Jable finner du også noen av de lengste og fineste strendene på Fuerteventura. Vær oppmerksom på at stranden øst for fyrtårnet gjerne benyttes av naturister, mens på vestsiden er det vanlig å beholde badetøyet på. På sistnevnte er det også muligheter for å leie seilbåter for en dag, sammen med alle andre former for vannsport som surfing, jetski etc. Det ligger flere flotte hotellkomplekser helt nede ved stranden, hvor for eksempel Iberostar og Riu har noen bra hotell.

De milelange hvite strendene, sammen med det gode klimaet du finner sør på alle Kanariøyene, har gjort at Morro Jable nå er et godt besøkt turistmål på Fuerteventura. Men du treffer ikke like mange norske turister her, som det du gjør på andre feriesteder på øya, eller på noen av de andre Kanariøyene. Hovedvekten av de besøkende her kommer fra Tyskland, noe man forstår på alle de tysktalende reklameskiltene og de tyske barene. Men stedet kan absolutt anbefales som reisemål, hvis du er ute etter late dager på stranden, kombinert med et solsikkert klima. God tur til Fuerteventura.
 
footer