Caleta de Fuste

Det lille men moderne feriestedet Caleta de Fuste ligger bare en kort kjøretur på 10 minutter unna flyplassen på Fuerteventura. På folkemunne kalles også denne lille byen for El Castillo og Costa Caleta. El Castillo er også navnet på den lille festningen eller borgen som ligger nede i havnen og ble bygget så tildig som i 1743, da engelske pirater forsøkte å innvadere Fuerteventura!

Dette feriestedet blir av mange ansett som det beste feriestedet på hele Fuerteventura, for her har man ikke bare kort og behagelig avstand til flyplassen, men her ligger det en utrolig flott sandstrand, to annerkjente 18-hulls golfbaner, flere shoppingsentere, et konferansesenter, et godt utvalg av barer og restauranter, flere med livemusikk og ikke minst hoteller i høy klasse som Sheraton Fuerteventura Beach, Elba Palace eller Barcelo Club El Castillo Hotell . Her bor man også meget sentralt omtrent midt på øya, så Caleta de Fuste er et bra startsted for leiebilen hvis dere ønsker å utforske andre steder på Fuerteventura.

Her kan man besøke saltmuseumet Las Salinas del Carmen som ligger rett sør for byen. Her kan man se med egne øyne hvordan man utvinner salt fra havet, eller reise enda litt lenger sør til den lille pittoriske fiskerlandsbyen Pozo Negro. Utfluktsmålene er i hvert fall mange om dere ikke bare vil ligge langs stranda og slikke sol. Caleta de Fuste ligger i kommunen Antigua som er kjent for sine kanariske håndtverkskunstner, og et besøk til Centro de Artesanía Molino de Antigua kan være interessant for de som vil handle med seg noe hjem.

Uansett hvor i Caleta de Fuste dere velger å bo, er det kort vei til strandpromenaden, stranda og småbåthavnen nede i sentrum av byen. Av aktiviteter så finnes det i tillegg til golfbanene, de fleste vannsportsaktiviteter som dykking, windsurfing, seiling og havfiske. Det er heller ikke uvanlig å treffe på både delfiner og havskillpadder ute i havet.

Reisemålet passer utmerket for golfspillere, par eller familier som er på utkikk etter en rolig og avslappende ferie. God tur til Fuerteventura!
 
footer