Puerto del Rosario

Hovedstaden på Fuerteventura heter Puerto del Rosario og ligger på østsiden av øya omtrent midt på. Byen tok over som hovedstad fra Betancuria i 1835, og forandret navn fra Puerto Cabras i 1956 til Puerto del Rosario som vi kjenner den som i dag. Tidligere var ikke byen av de vakreste på Fuerteventura, men har i den siste tiden gjennomgått om omfattende oppussing, med blant annet en ny strandpromenade.

Byen er kanskje ikke den mest turistvennlige på Fuerteventura, men kan være et greit sted å reise for en dag, hvis dere er ute etter store shoppingsentere. For senteret Las Rotundas er det største shoppingsenteret på Kanariøyene! Her finner du alle slags butikker, over 100 stykker av dem i tre etasjer. Her ligger det også en mengde barer og restauranter og senteret er åpent mandag til lørdag fra 10.00 til 22.00. Det ligger også noen andre butikker i området rundt Las Rotundas og her finnes det også noen hyggelige tapasbarer.

Havnen ligger i den eldste delen av Puerto del Rosario, og her finner du også en rekke gamle kanariske hus. Ta et besøk til det gamle huset til forfatteren Miguel de Unamuno, som i dag er gjort om til et museum. Museumet holder åpent mandag til fredag 09.00 til 14.00, og det er gratis inngang. Besøk også utstillingen på museumet Centro de Arte Juan Ismael, som også ligger nede ved havnen.

Dere kan også ta med badeklær til Puerto del Rosario, for stranden Playa Blanca kan være et fint sted å avslutte dagen. Stranden ligger en kilometer rett sør for byen, og er normalt sett ikke overbefolket. Playa Blanca er kvalitetsmerket med det blå flagget som bra strender på Kanariøyene får. Så god tur til Puerto del Rosario på Fuerteventura!
 
footer