Jandia

Jandia ligger helt på den sørlige enden av Fuerteventura, og inkluderer feriestedene Costa Calma og Playas de Jandia, havnebyen Morro Jable og flere andre mindre feriesteder langs kysten.

Det høyeste punktet på Fuerteventura, Pico de Zarza med sine litt over 800 meter ligger også på denne sørlige delen av kanariøya. Selve spaserturen opp fjellet er ikke all verdens spennende, men belønningen får du på toppen. Jandia var i sin tid delt fra resten av Fuerteventura, og sanden som har koblet de i sammen har skapt noen av verdens fineste strender. Utsikten over disse fra Pico de Zarza er nesten ubeskrivelig.

Fra flyplassen på Fuerteventura kommer du deg til de fleste stedene på Jandia i løpet av en times tid. Husk på at dette er den største av kanariøyene og det kan være lange avstander, men en ny motorvei har bedret dette en del. Hovedvekten av turistene i Jandia kommer fra Tyskland og Spania, men en del nordiske gjester har også etterhvert fått opp øynene for Jandia.

Noen av de beste strendene i området er Playa del Matorral som har en egen naturist avdeling. Playa de Sotavento som blir flittig besøkt av folk som driver med windsurfing eller kitesurfing. Playa de Barlovento og Playa del Cofete er ikke så enkle å komme seg til, men det er disse man kan se utover fra Pico de Zarza. Alle disse strendene på sørenden av Fuerteventura har lys og fin sand.

I den øvre delen av Jandia ligger dyreparken Oasis med blant annet sjiraffer, papegøyer, reptiler, løver, elefanter, krokodiller og som også har den største kaktusparken i Europa. Dette er et reisemål for sol, strand og avslappelse. God tur til Jandia og Fuerteventura.
 
footer